Чергова сесія сільської ради: багато емоцій, мало конструктиву
опубліковано 27 листопада 2018 року о 10:29

Непростою виявилася остання сесія Піщанської сільської ради. Ще до початку засідання депутат Ганна Серчук пред’явила претензії на те, що її промову «вирізали на фейсбуці» зі звіту про зустріч Миколи Мазниці зі знаменівською громадою. У своїй промові Ганна Іванівна звинуватила педколектив Знаменівської школи №2 у вимаганні грошей у батьків. Присутні вчителі звинувачення рішуче відкинули.

Розпочалася сесія в спокійному, діловому тоні. Заслухали звіт комісії з питань освіти, культури, молоді, фізкультури і спорту, охорони здоров’я. Виділили матеріальну допомогу на лікування жителям Орлівщини, Новоселівки і Піщанки. Депутати інших сіл висловили невдоволення, мовляв, виділяємо допомогу тільки жителям Піщанки. На що Микола Мазниця нагадав, що до нового року не матимемо спільного бюджету, а поки Піщанка і Орлівщина виділяють допомогу своїм жителям з власних бюджетів.

Депутат Микола Дунай присвятив свій виступ скасуванню рішення виконкому  Піщанської сільської ради  про підвищення тарифів на вивезення твердих побутових відходів. Показово, що депутатська комісія з питань житлово-комунального господарства, головою якої Микола Григорович є, напередодні розглядала можливість скасування рішення попередньої сесії про підвищення тарифів, і можливості його скасувати не знайшла. Не знайшла підстав скасувати рішення і правова комісія.

Тариф на вивезення сміття прямо залежить від вартості пального, а воно дорожчає. Нова ціна в Меліоративному становить 18 грн. на місяць з жителя, в Орлівщині і Піщанці – по 19,5 грн. Для порівняння, ціна вивезення сміття в багатоповерхівках в Дніпрі  складає 25,6 грн. Чому порівнюємо з дніпровськими багатоквартирними будинками? Бо оптом вивозити завжди дешевше, однак ціна, як бачимо, вища. А ось вивезення сміття з дніпровського приватного сектору, що вже ближче до наших умов, обходиться власникам приватних будинків в майже 31 гривню з особи.  Маючи на увазі ці обставини, депутати вирішили не скасовувати рішення про підвищення тарифів.

Каменем спотикання стало голосування за розподіл коштів перевиконання бюджету, зокрема 200 тис.грн – на матеріальну допомогу жителям, 250 тис. – на ремонт доріг по вулицям Набережній і Мостовій в Піщанці, який вже виконаний і поки не оплачений, певну суму – на облаштування спортивного комплексу, освітлення, обрізку дерев тощо. Категорично проти виступила група депутатів: мовляв, разом з допомогою людям хочете протягти  (який гріх!) і ремонт дороги. Аргументи, що ремонт вже виконано в борг, а дорога потрібна для людей, не подіяли. Депутати   наполягали на поділі голосування за матеріальну допомогу і решту, включно з дорогою,  а коли свого не домоглися, то покинули залу засідання. Не обійшлося без передвиборчих гасел на камеру. Сесію перенесли на понеділок.

Друга серія сесії розпочалася з голосування за те, щоб розділити питання про виділення грошей на допомогу і решту. Більшість ради проголосувала за виділення матеріальної допомоги, але проти виділення грошей на ремонт доріг, обрізку дерев тощо. Цього разу покинула сесію інша група депутатів, протестуючи проти не виділення коштів на дороги, але оскільки цих депутатів було всього декілька, сесія продовжила роботу.

 Прийняли інші рішення. Перекинули 117 тис.грн на потреби селища Меліоративного, прийняли у власність ДЮСШ в Орлівщині і місцеву пожежну команду в Меліоративному, традиційно розглянули низку земельних питань.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux