Звернення до батьків
опубліковано 30 травня 2021 року о 18:36

Шановні мами і тата, опікуни та піклувальники! Виховання в сім’ї є першоосновою розвитку особистості кожної дитини. На кожного з батьків покладається однакова відповідальність за виховання, навчання, розвиток та безпеку дитини.  Питання безпеки дітей завжди буде важливим й актуальним.

Дитина народжується та живе в родині. Батьки завжди являються для неї прикладом. Саме досвід батьків переймає дитина. Тому батькам дуже важливо знати та дотримуватися елементарних правил безпеки в житті та побуті.

Коли дитина бачить, що батьки завжди вимикають все газове та електричне обладнання, виходячи з будинку, своєчасно ремонтують пошкоджені електророзетки, вимикачі та інші електроприлади, слідкують за тим, щоб балкони та сходові клітини в під’їзді не були захаращені, паркують свій автомобіль таким чином, щоб він не стояв на пожежному гідранті та не перешкоджав проїзду іншим автомобілям, у тому числі й спеціальному транспорту служб швидкого реагування, у неї змалечку формуються корисні звички.

Таким чином, батьки, які завжди готові допомогти ближньому, дбають про власну безпеку та безпеку оточуючих, можуть бути впевненими, що їх дитина вчинятиме так само, а відповідно і забезпечить власну безпеку і собі, і оточуючим.

У разі, якщо нещасний випадок з дитиною все ж таки трапився, батьки мають не втрачати холоднокровності, не впадати в паніку та швидко намітити план своїх дій.

Шановні батьки, виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками.

Навчить дитину користуватися телефоном для виклику екстрених служб: у випадках пожежі або іншої надзвичайної ситуації необхідно викликати Службу порятунку по телефону «101»; при конфліктних, критичних, криміногенних ситуаціях звертатись до співробітників правоохоронних органів по телефону «102»; у випадку поганого самопочуття або необхідності медичної допомоги викликайте швидку допомогу по телефону «103»; якщо відчули запах газу –  дзвоніть по телефону «104».

Щоб уберегти дитину від біди, дорослим треба пам'ятати та дотримуватись наступних правил:

- не залишати дітей дошкільного віку самих, навіть на короткий час;

- забороняти підбирати на вулиці незнайомі предмети – вони можуть бути небезпечними;

- не дозволяти підходити до обірваних електропроводів;

- не дозволяти користуватися ліфтом без супроводу дорослого;

- не дозволяти виходити на балкон, відчиняти вікна, визирати у відчинене вікно;

- не дозволяти користуватися сірниками, відкритим вогнем, електричними й газовими приладами без нагляду дорослих і т.д.

Пам'ятайте! Життя та здоров’я Вашої дитини залежить від Вашого постійного контролю, любові та турботи! Бережіть своїх дітей, не залишайте їх без нагляду, аби їх відпочинок приносив вашій родині лише позитивні емоції.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux